Wat vinden onze klanten? Klantenbeoordelingen, referenties & aanbevelingen


Wij bieden vriendelijke en transparante service en hebben een reputatie opgebouwd als zijnde deskundig, professioneel, behulpzaam en efficiënt met “un petit peu d’humour”.  Uiteindelijk zijn tevreden klanten het succes van ons kantoor.

Wij vinden het van belang om de positieve ervaringen van onze tevreden klanten, waarvoor wij werken, met onze aanpak te delen.  Wij zijn er trots op en waarderen onze duurzame en soms jarenlange samenwerking met onze opdrachtgevers zeer. Wij dragen grote zorg aan succesvolle en prettige klantenervaringen.  Deze promotie waarderen wij enorm. Het bevestigt ons erin dat het goed is om op de ingeslagen weg door te gaan.

Onderstaand vindt u een kleine greep uit de aanbevelingen van onze klanten:

Aanbevelingen van verkopers

2021 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Duidelijk en eerlijk zo kwalificeer ik de succesvolle samenwerking met France Pro Consult in de persoon van Thierry Biguet. Bij het intake gesprek was meteen duidelijk wat ik mocht verwachten en wat van mij werd verwacht. Kort daarna begonnen de aanvragen binnen te komen! Uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Inmiddels is de verkoop naar volle tevredenheid afgerond. Huis in het buitenland kopen of verkopen? France Pro Consult, wie anders….?!!

Lees meer

2021 – Promotie en begeleiding bij verkoop

France pro consult heeft mij door een hele moeilijke tijd heen geholpen. Na het overlijden van mijn man moest onze vakantiebungalow in Frankrijk op mijn naam  overgezet worden. Omdat ik geen woord Frans spreek en ook niet op de hoogte ben van wat precies de Franse regeltjes zijn, was dat voor mij een hele zware klus.
Nadat ik op Internet het een en ander had opgezocht, kwamen we via via bij France Pro Consult terecht. De eerste kennismaking was heel vriendelijk en begripvol. Het ging allemaal heel gemoedelijk en toch professioneel. Ik was daar zo blij mee dat ik daarna gelijk besloten heb om het huisje via hen te verkopen. Er werd een vaste prijs afgesproken, dus ik wist gelijk wat het allemaal ging kosten.
Ondanks dat het niet altijd mee zat bleven zij mij toch steunen en is het uiteindelijk toch gelukt. Dus van mij niets dan lof. Ik ben hen heel dankbaar.
Ik heb geen seconde spijt gehad dat ik met Thierry en zijn team in zee ben gegaan. Als je er nog over twijfelt om het wel of niet te doen zeg ik DOEN!!!
Thierry en medewerkers, Namens mij heel hartelijk dank, ik was heel blij en tevreden met jullie hulp en steun.
Ik hoop dat jullie nog heel veel mensen op deze manier kunnen en mogen helpen.

Lees meer

2021 -Promotie en begeleiding bij verkoop

Een huis is als een derde huid. Naast je eigen huid geeft je kleding en je huis je bescherming, comfort en een identiteit. Daarom is de koop en verkoop van een huis een  intensief en emotioneel proces waar een goede hulp en ondersteuning vaak heel welkom is. Het gaat tenslotte om een stukje van/voor jezelf.
Na 15 jaar besloten we ons huis in Frankrijk te gaan verkopen. Ondanks de mooie tijd en het plezier dat we daar hadden werd het tijd voor andere activiteiten. We kwamen in contact met Thierry Biguet en besloten na een plezierig gesprek met hem in zee te gaan om ons in dit proces te begeleiden. Het huis is inmiddels verkocht en we zijn zeer tevreden met het verloop en het resultaat.
Thierry bleek de onmisbare schakel in dit proces te zijn. Waar wij nog wel eens nerveus, ongeduldig of emotioneel werden bleef Thierry professioneel met een sterke focus op het proces. Door zijn vakkennis, ervaring en de kennis van de Franse taal en cultuur (als Nederlandse fransman) liep elke actie soepel en snel.
Bovendien konden we ook precies alles goed volgen door zijn transparante manier van werken en heldere communicatie. Door zijn plezierige en humorvolle optreden vonden we veel steun, ook op momenten dat het proces wat stroever liep.
We willen daarom voor de in- en verkoop van frans onroerend goed Thierry Biguet van harte aanbevelen aan iedereen die hiermee te maken krijgt. Thierry: Hulde en hartelijk dank!

Lees meer

2021 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Nee, erg gemakkelijk hebben we het Thierry niet gemaakt… We hadden de nodige ervaring met onroerend goed in Nederland, en 19 jaar geleden kochten we een huis in de prachtige Haute-Loire rechtstreeks van de eigenaar. Dit huis zouden wij nu wel eventjes aan de man brengen zonder zo’n dure Franse makelaar, die tot wel 8% commissie durft te vragen.
Jaja…, we kwamen erachter dat er in 19 jaar heel veel veranderd is; zo veel dat het voor een toch redelijk onderlegde amateur niet meer te doen is. Waar de verkoopakte in 2002 nog 12 kantjes telde waren dat er nu welgeteld 279!
Wat een geluk dat we Thierry ontdekt hebben; ja… letterlijk ontdekt. Met zijn kunde en ervaring heeft hij het niet nodig om groot te adverteren, maar als je hulp zoekt bij de verkoop van je huis in Frankrijk kom je toch al snel bij France Pro Consult terecht.
Omdat we zelf toch ook nog wat invloed op het verkoopproces wilden uitoefenen kwamen we op het idee onze “eigen” notaris mee te nemen. Dit was voor Thierry geen enkel probleem, en noemde dit zelfs gebruikelijk. Achteraf bleek dit een volkomen overbodige actie, want in zijn netwerk kan hij een beroep doen op de beste professionals met kennis van de Nederlandse mores.
Voor klantenwerving heeft Thierry deze recensie niet nodig, maar voor ons is het een manier om hem nog eens hartelijk te bedanken voor zijn onvermoeibare inzet.

Lees meer

2021 – Begeleiding bij verkoop aan huurder/ verkoper financiert de huurders

Na 23 jaar genieten en met weemoed, hebben wij ons vakantiehuis, een prachtige verbouwde boerderij, in het departement de Aveyron verkocht. Het huis verkopen was binnen 1 week gedaan, maar nu alles gladjes laten verlopen, gelukkig wisten wij van het bestaan van Thierry Biguet van France Pro Consult te Loenen Gelderland. Hij heeft alles geregeld, wij hoefden zelf niets te doen en alle communicatie met de Franse kopers en de Franse notaris werd door Thierry en zijn medewerkers kordaat en duidelijk afgehandeld. Thierry weet waar hij over praat als Fransman en hij is best communicatief, zelfs in onze eigen taal ‘Nederlands’ wat reuze handig is. Zelfs ons 2e vakantiehuis in Frankrijk wist hij met onze Franse huurster te begeleiden tot een vlotte verkoop waarbij wijzelf de hypotheek verstrekten.
Wij danken Thierry voor zijn inzet en raden hem ten zeerste aan.
Bedankt Thierry.

Lees meer

2021 – Promotie en begeleiding bij verkoop

In 2007 hebben wij na lang zoeken een huis in Normandië gekocht. Na 14 jaar met volle teugen van het Franse land te hebben genoten besloten wij, gezien onze leeftijd, het huis te verkopen.
Aangezien het verkopen van een huis in Frankrijk geen sinecure is hebben we op aanraden van een vriendin France Pro Consult ingeschakeld, een professioneel bedrijf op het gebied van koop en verkoop van onroerend goed in Frankrijk. Thierry Biguet, eigenaar en directeur van France Pro Consult, heeft ons op alle fronten van het begin af aan op buitengewoon deskundige wijze bijgestaan door het voeren van de onderhandelingen met de Franse makelaar zowel als de notaris, het nakijken en controleren van de contracten, het regelen van de benodigde volmachten en vooral ook het waar nodig rappelleren en corrigeren.
We zijn er zeker van dat zonder hem de verkoop lang niet zo vlekkeloos verlopen zou zijn. Door Thierry hebben wij, zij het met enige weemoed maar met een gerust hart, onze Franse periode, waar we waardevolle herinneringen aan overhouden, afgesloten.

Lees meer

2021 – Begeleiding bij verkoop

Het eerste kennismakingsbezoek aan het kantoor van Thierry Biguet was bij mij al zeer positief. Wat ik erg prettig vind is dat er 1 prijs wordt afgesproken en dat je meteen weet waar je aan toe bent. Plus het feit dat alles digitaal gaat. Thierry heeft een enorme kennis van zaken. Hij begeleidt je door alles heen en weet de weg in Frankrijk met makelaar, notaris enz. goed te vinden. En dat alles met een grappige humor.
Het was het jaar van de corona en Frankrijk zat potdicht, maar alles is op afstand naar mijn volle tevredenheid geregeld.
Ik dank je hartelijk Thierry voor de goede begeleiding in het afgelopen jaar en ik beveel France Pro Consult dan ook van harte aan.

Lees meer

2021 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Wij zijn uitermate tevreden over de wijze waarop France ProConsult ons heeft bijgestaan bij de verkoop van ons huis in de Drôme. Vanaf effectief adverteren op diverse websites tot aan bemiddeling bij de notaris en de uiteindelijke afhandeling heeft Thierry Biguet vakkundig en op een prettige wijze bijgedragen aan een succesvolle verkoop. Afspraken waren altijd duidelijk en werden nagekomen. Ook toen de onderhandelingen wat stroever verliepen dan verwacht en betaling langer op zich wachten dan contractueel was vastgelegd heeft hij het hoofd koel gehouden en ons professioneel geadviseerd en daarmee de verkoop tot een goed einde gebracht.
Wij zijn France ProConsult hier uiterst erkentelijk voor.

Lees meer

2021 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Een Franse droom… 30 Jaar geleden was het de droom van mijn vader een eigen huis te bouwen in Frankrijk, en dat is hem gelukt! Om afscheid te moeten nemen van een levenswerk als gevolg van het ouder worden, was dan ook geen gemakkelijke beslissing waarbij het sentiment werd aangeraakt.
Om de emotionele & zakelijke aspecten van een verkoopproces te kunnen onderscheiden, is professionele begeleiding essentieel.
Thierry’s begeleiding staat stil bij beide aspecten, hij voelt en beweegt mee maar is daarentegen ook kritisch, realistisch en stuurt partijen bij wanneer nodig, door het tijdig delen en inzetten van zijn eigen professionele visie en expertise.
Een huis verkopen in Frankrijk is meer dan een bord in de tuin of een biljet op het raam. Het vereist deskundigheid om een verkooptraject zonder problemen te begeleiden tot aan de notaris.
France Pro Consult heeft het verkoopproces centraal staan, is betrokken bij elke stap in het verkoopproces, is zeer deskundig op de vereiste documentatie, is communicatief, kent de verschillen in cultuur m.b.t. denk- & werkwijze, is betrouwbaar en biedt continuïteit, zelfs ten tijde van Corona!
Thierry & team, wij zijn als familie dankbaar voor jullie tomeloze aandacht en zorg, zelfs in een moeizame tijd van onzekerheden en vertraging als gevolg van Covid19.
Een flinke uitdaging maar desalniettemin toch één met een goede afloop.
Merci infiniment!

Lees meer

2021 – Promotie en begeleiding bij verkoop

10 jaar geleden lieten wij ons bij de aankoop van ons vakantiehuis in Frankrijk bijstaan door Thierry. Onder zijn vrolijke onmiskenbaar Frans-Nederlandse manier van   doen (en praten) zit een man met een hoop kennis van zaken. Geen enkel punt ontsnapte aan zijn aandacht. Alles werd gecheckt en dubbel gecheckt. Aktes werden niet alleen vertaald, maar ook toegelicht. En dat ook nog eens uiterst betaalbaar.
Toen wij onlangs dachten dat we over zo’n vier of vijf jaar het huis toch wel wilden verkopen, was een ding direct duidelijk; even Thierry bellen, want die moest ons weer gaan helpen. Omdat we dachten dat huizen in Frankrijk soms wel 5 jaar te koop staan, deden we dat maar gelijk.
Er werd van alles geregeld. Op veel verschillende soorten websites werd ons huis te koop aangeboden. Personen die wilden bezichtigen, werden keurig door hem geholpen. De eerste kijkers bleken ook direct kopers. En ook dat proces werd door Thierry helemaal begeleid. Zelfs de kopers hielp hij uitstekend.
Het ging allemaal wat snel en het gaf ons een dubbel gevoel, maar de nieuwe fase bevalt wel. Dankzij de deskundige en vriendelijke ‘ontzorging’ van Thierry en zijn team.
Wij kunnen maar één ding zeggen: zorgenvrij kopen of verkopen van je huis in Frankrijk? Dat doe je slim met de hulp van Thierry.
Hartelijk dank voor de goede zorgen, Thierry.

Lees meer

2021 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Wij hebben inmiddels twee maal Thierry ingeschakeld om ons van dienst te zijn. De eerste keer was enkele jaren geleden om het erfrecht te regelen nadat mijn man was overleden.
Dit jaar om ons huis in Frankrijk te verkopen. Met succes! Wij kijken terug op een bijzonder prettige , persoonlijke samenwerking.
Thierry werkt vanaf het eerste moment met veel interesse, zorgvuldigheid en terzakekundig aan datgene waarvoor je hem inschakelt. Vanaf het eerste moment transparant en scherpzinnig zet hij de zaak in gang en met een vleug humor soms erbij ontzorgde hij ons helemaal gedurende de verkoop. Zelfs in deze corona tijd ging alles door en was er steeds contact met een mooi resultaat: de verkoop van ons huis. Echt top!
Ik wil Thierry bij ieder aanbevelen als hij of zij zaken moet regelen in Frankrijk.
Mijn complimenten voor Thierry en zijn medewerkers ( en ook Guusje hoort daarbij ) Hartelijk dank voor veel.

Lees meer

2020 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Ons prachtige huis in de Dordogne moesten we helaas vanwege onze leeftijd verkopen. Er was belangstelling, maar twee keer lukte het potentiele kopers niet om hun financiering rond te krijgen. Thierry Biquet heeft zowel hen als ons heel goed voorgelicht over de verkoop, over het huis, de financiering, de Franse regels, etc.
Vanaf die tijd vroegen wij mensen, die ons rechtstreeks benaderden altijd eerst of ze de financiering rond kregen. Want twee teleurstellingen vonden we wel genoeg.
En dat lukte. Twee aardige Belgische mensen kregen we via France Pro Consult aangereikt. Wat een geweldige ondersteuning hebben deze mensen gehad van Thierry. Alle vragen die zij hadden werden snel en deskundig, maar ook met humor beantwoord. Wij werden uitstekend op de hoogte gehouden van vraag en antwoord.
Heerlijk ook dat we niet speciaal naar Frankrijk hoefden om het contract te ondertekenen en dat de belangrijkste zaken uit de verkoopakte ons in het Nederlands werden aangereikt. En we zijn onder de indruk van de actuele deskundigheid van Thierry over de Franse wetgeving ten aanzien van de verkoop van huizen.
Kortom: hebt u een huis in Frankrijk en wilt u dat kwijt of wilt u een huis in Frankrijk kopen, dan kunnen wij u France Pro Consult van harte aanbevelen.

Lees meer

2020 – Promotie en begeleiding bij verkoop én aankoop

Samenwerken met France Pro Consult en Thierry Biguet is een absolute “win-win” situatie.
In 2012 waren wij van plan om naar Frankrijk te verhuizen en daar een B&B op te gaan zetten. Op internet staan veel websites waar huizen worden aangeboden maar ja, het is internet dus je ziet niet wat iets werkelijk is aan alleen een paar foto”s.
De nieuwsbrief waar wij al langer op waren geabonneerd deed ons besluiten om contact te zoeken met Thierry Biguet. Afspraak gemaakt en met hem doorgelopen wat eventueel een pand zou zijn voor onze plannen. Veel van wat er aangeboden werd viel gelijk al af en Thierry gaf aan welke wel een bezoek waard waren.
In 2013 kochten wij ons pand met terrein en uitbreidingsmogelijkheden, een grote schuur.
Na 4 jaar verbouwen en opknappen ging onze B@B met zwembad open. Later weer verder uitgebreid met sauna en jacuzzi.
Volgende project werd 2 luxe Gîtes in de grote schuur met daarboven later ook ons grote privé woonhuis.
Inmiddels is het 2020 en vonden we het welletjes, we wilden naar kleiner en meer in de buurt van bekenden en vrienden, de Dordogne. Het domein werd in de verkoop geplaatst waar wij nu ook weer gezien onze prettige samenwerking in 2012-2013, Thierry Biguet van France Pro Consult bij inschakelden. Voortvarend werd ons Domein op diverse websites te koop aangeboden.
Aspirant-kopers melden zich voor een bezichtiging maar het is geen gewoon woonhuis dat te koop staat maar een vakantiedomein. Dat betekende dus wel dat er minder gegadigden zijn. Uiteindelijk zouden we verkopen aan Nederlanders. Alles was bijna geregeld tot het Corona virus roet in het eten gooide. De verkoop sprong helaas af.
Opnieuw werden de advertenties geactiveerd en kregen we al snel weer reacties maar nu meer van Fransen en Franstalige. Reizen in Frankrijk was verboden door de Coronacrisis dus bezoeken konden niet worden gedaan.
Toch nog wel een bezichtiging mogelijk, woonden niet ver van ons vandaan. Thierry maakte de kontakten en een dag later was al de bezichtiging. Een dag later kwam al antwoord, ze wilden het kopen. Thierry heeft toen de touwtjes in handen genomen en in korte tijd alles geregeld. Natuurlijk heeft de wet ook in Frankrijk het laatste woord en moeten bepaalde zaken afgedaan worden.
Dat is werk voor een specialist om dat allemaal op een rij te zetten, Thierry een geboren Fransman dus.
Wij moesten zelf nu nog een huis uit gaan zoeken maar mochten alleen niet de weg op omdat Frankrijk nog in Lock-Down was. Na 3 weken konden wij zelf weer op huizenjacht. Wij vonden enkele woningen (ook weer midden in de natuur) en hebben ons weer laten adviseren door Thierry Biguet.
Aan de hand van onze ter plaatse ervaringen en foto heeft hij ons geadviseerd om een bod uit te brengen voor welke prijs.
De verkoop is soepel verlopen en ook de nieuwe aankoop in de Dordogne is door Thierry Biguet op voortreffelijke wijze voor ons geregeld zoals de ketting verkoop van het huis van onze kopers als de aankoop van ons nieuwe huis moest allemaal perfect in elkaar passen.
Thierry, Chapeau – bedankt.

Lees meer

2020 – Promotie en begeleiding bij aankoop en verkoop, afhandeling erfenis

Ik ken Thierry inmiddels ruim 20 jaar en hij stond in die jaren altijd klaar als dat nodig was. Of het nu de aankoop was van het pand, het regelen van de nalatenschap van mijn man of de verkoop van het pand, altijd stond hij mij met goede raad en daad terzijde. Hij is van alle regels en wetten in Frankrijk op de hoogte en dat werkt erg prettig. Ook in de Coronatijd was hij mijn steun en toeverlaat en ik kan hem iedereen dan ook van harte aanbevelen!

Lees meer

2020 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Dhr. Thierry Biguet heeft ons in de afgelopen 10 jaar 2x naar volle tevredenheid bijgestaan.
Bij de aankoop van ons appartement uit de erfenis van mijn ouders in 2010 heeft Thierry beide testamenten afgehandeld en het aankoopcontract in Frankrijk afgehandeld. Een zeer complex dossier, waar we al meer dan een half jaar zelf niet verder mee kwamen met de Franse notaris. Thierry heeft het van ons overgenomen en zeer deskundig afgehandeld. Vandaar dat wij opnieuw contact hebben opgenomen met France Pro Consult toen we 2 jaar geleden besloten ons appartement te verkopen. Ook nu heeft Thierry ons goed begeleid. Hij heeft tijdens het langdurige verkoopproces contact gehouden met de makelaar en de notaris, ons regelmatig geïnformeerd en vragen snel beantwoordt.
Onze Franse makelaar stuurde na afhandeling van de verkoop zelfs een bedank email aan Thierry voor zijn hulp bij dit dossier.
Voor deskundige en vriendelijke hulp bij aan- en verkoop van onroerend goed in Frankrijk willen wij France Pro Consult dan ook van harte aanbevelen.
Nogmaals heel veel dank Thierry!

Lees meer

2020 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Vanaf de onderhandelingen over de verkoop van ons huis in de Auvergne tot en met het passeren van de akte bij de notaris heeft de heer Thierry Biguet ons op zeer deskundige manier terzijde gestaan.
Het inreisverbod door de Coronacrisis leverde een vertraging van enkele maanden op, maar juist in deze periode heeft Thierry baanbrekend werk geleverd in de communicatie met de kopers en het notariskantoor. Mede dankzij zijn bemoeienis lukte het ons, met een getekend reisdocument, naar Frankrijk te reizen voor de inboedel en de sleuteloverdracht aan de nieuwe bewoners.
Nogmaals hartelijk dank, Thierry!

Lees meer

2020 – Begeleiding bij verkoop

Toen we eraan twijfelden of onze Franse verkopende makelaar wel (voldoende) in ons verkopersbelang handelde, vond ik via google de website van France Pro
Consult. Afgaande op de positieve referenties en een vriendelijke telefonische kennismaking hebben we Thierry gevraagd het verkoopproces verder te begeleiden. Achteraf is gebleken dat dit het beste besluit in het proces was.
Thierry bleek een professionele en stevige gesprekspartner te zijn voor de Franse makelaar en hij hield ‘druk op de ketel’. Dit heeft uiteindelijk tot een -voor ons- gunstiger resultaat geleid. Hij heeft veel ervaring. Hij spreekt native Frans (en hij vertaalt waar nodig of gewenst) en hij begrijpt en verstaat de Franse werkwijze en cultuur, die zeker verschilt van de Nederlandse! Ook als het tegenzit (in ons geval trad vanwege onvoorziene Corona maatregelen een vertraging op in het verkoopproces) geeft hij zijn volle inzet en handelt hij proactief om het belang van zijn cliënt optimaal te dienen.
Wat zijn we blij dat we Thierry Biguet en zijn team van France Pro Consult hebben ingeschakeld! De ‘stress’ viel letterlijk van onze schouders en met humor kan Thierry ook voor relativering zorgen. Kortom France Pro Consult beveel ik zeker aan bij verkoop of aankoop van onroerend goed in Frankrijk!”

Lees meer

2020 – Begeleiding bij verkoop

Onlangs hebben wij ons huis in de Haute-Marne verkocht via France Pro Consult. Wij kunnen hen van harte aanbevelen, wij hebben ervaren dat vele potentiële kopers
bereikt worden in diverse landen. Er wordt veel aandacht besteed aan de presentatie en geïnteresseerden worden snel voorzien van aanvullende informatie. Fijn is dat vooraf de tarieven duidelijk zijn en wat France Pro Consult daarvoor doet.Voor Franse begrippen is ons huis vlot verkocht en zijn wij met behulp van Thierry, alle noodzakelijke rapporten gemaakt en de te nemen stappen doorlopen, tot op het laatste moment met het doorgeven van de meterstanden.Dank voor de deskundige begeleiding!

Lees meer

2019 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Thierry Biguet en zijn team hebben met veel inzet en inspanning ervoor gezorgd dat ons appartement in La Chapelle d’Abondance is verkocht. Zodra er om informatie  werd gevraagd, werden de gegevens direct doorgestuurd en er werd ook altijd reactie van de geïnteresseerden gevraagd.Toen er problemen waren bij het opvragen van benodigde stukken heeft Thierry er alles aan gedaan en veel overlegd met de betrokken partijen. Uiteindelijk is alles geregeld en is ons appartement verkocht.Kortom: Fijn contact, goed overleg. Meer dan tevreden. Wij willen France Pro Consult van harte aanbevelen.

Lees meer

2019 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Hierbij hebben wij het genoegen een aanbeveling te sturen voor France Pro Consult: Thierry Biguet is ons door twee personen (onafhankelijk van elkaar) van harte aanbevolen. We zijn heel blij geweest met deze aanbeveling die meer dan terecht is gebleken. Thierry Biguet is een professional die met zijn grote vakkennis, zijn inzet, tact en humor het mogelijk heeft gemaakt ons huis in Frankrijk tot onze volle tevredenheid te verkopen.Het was een lastig en langdurig proces waarin hij er telkens in slaagde ons optimistisch te houden. Wij zijn hem daar heel dankbaar voor.

Lees meer

2019 – Begeleiding bij verkoop van een kasteel

Ik heb zojuist een lange periode afgesloten met de verkoop van mijn Château in ZW Frankrijk. Een lange periode, want deze begon in 2001 met het bezoek aan het voormalig wijndomein, dat wij zeer geschikt vonden om er een activiteit te beginnen: het houden van chambres d’hôtes.Ons “coup de coeur” zou het moeten worden, maar hoe pak je dat aan. Mijn Frans was destijds aardig, maar beslist onvoldoende om een onroerend goed transactie in het buitenland te doen.  Ik kende France Pro Consult van de nieuwsbrieven (jazeker, ook toen al) en het contact was snel gelegd. Thierry, met zijn fraaie Franse accent, maar vooral veel deskundigheid heeft ons destijds feilloos begeleid bij de aankoop. Zelfs tijdens de overdracht bij de notaris en in aanwezigheid van een Nederlands-Franse notaris heeft Thierry Biguet zijn diensten bewezen: de lokale Franse notaris wilde twee mannen, in 2002 legaal getrouwd in Nederland, niet noteren als echtpaar…. Gelukkig hebben we die omissie weten te voorkomen. Het onjuist melden van de huwelijkse staat zou mij zeer duur hebben te komen te staan na het overlijden van mijn echtgenoot.Ik heb mijn Chateau onlangs verkocht aan een echtpaar dat buiten de EU woont. Dat compliceert de zaak een beetje, zeker als het gaat om financiering. Ik heb geen moment geaarzeld om Thierry weer in te schakelen. Zijn ervaring op het gebied van onroerend goed, plus-value, contracten en het bespelen van notarissen, die 17 jaar later nog steeds in een andere wereld lijken te leven, waren voor mij onschatbaar.  Daarnaast vind ik dat het hebben van een “sparring-partner”, ofwel overleg met iemand anders dan jezelf in dit soort situaties van onschatbare waarde is.Mijn avontuur in Frankrijk is niet voorbij. Ik heb een leuke oude en geheel te renoveren woning in de buurt gekocht. En Thierry heeft ook even meegekeken bij de aankoop hiervan.  Hoe vaak koop je een huis, hoeveel ervaring bouw je zelf op? Ik begrijp niets van mensen die alles zelf willen doen (en daarna soms op de blaren zitten).Merci Thierry!

Lees meer

2019 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Een paar jaar geleden bezochten wij het kantoor van Thierry om ons te oriënteren op de toekomstige verkoop van ons huis in Gaujac. Dit hebben wij een paar jaar laten
bezinken, en in augustus 2018 hebben wij hem weer bezocht om tot een definitief advies- en later verkoopopdracht te komen. Wij hebben zelf vele foto’s en een paar filmpjes aangeleverd, rekening houdend met de adviezen van Thierry en zijn assistente. Het resultaat was een mooie advertentie waar de belangstellenden op de mailinglist van France Pro Consult medio oktober kennis van namen. Ook in het maandblad en op de website werd ons huis onder de aandacht gebracht. Eén van zijn assistentes zorgde voor de vertaling in diverse talen.
Dit resulteerde in 2 belangstellenden, waarvan de 2e in december ons huis bezichtigden, na bemiddeling van Thierry en in intensief overleg met ons. De voorbereiding met de vele foto’s en video’s was blijkbaar zo goed dat na 1 bezichtiging het huis al zo goed als verkocht was. Er volgde nog een maand met het oversturen van veel informatie, afspraken rond de overname van vele roerende goederen, waarbij Thierry ook vele uren hielp om de voortgang en het wederzijds vertrouwen van koper en verkoper te waarborgen. Het compromis de vente is 8 februari, na veel inspanningen van Thierry om de Notaris alles op tijd te laten leveren, in Nederland getekend op een centraal punt. Dat was een heel gezellige avond, met Thierry als regisseur en gespreksleider. Het voorlopig koopcontract was zo goed voorbereid en door gecommuniceerd (en vertaald in het Nederlands) dat het een hamerstuk was. Zijn niet aflatende toewijding gaf zowel ons als de kopers het vertrouwen dat het allemaal goed zou komen.
Alhoewel Thierry ónze makelaar was, heeft hij ook vele uren besteed aan het adviseren van de kopers, erg belangrijk. Het feitelijke passeren van de akte is allemaal door Thierry ‘op afstand’ geregeld, zowel de kopers als wij hebben geen contact met de Franse notaris gehad. Ook heeft zijn kantoor de overgang van de contracten met de nutsbedrijven geregeld.
19 april 2019 heeft de feitelijke overdracht plaatsgevonden, dankzij Thierry zijn alle hobbels genomen en is het huis nu in handen van nieuwe blije eigenaren.

Lees meer

2019 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Nadat we het besluit hadden genomen om ons huis in de Morvan te verkopen en wat googelen kwamen we op de site van France Pro Consult terecht. Het zag er professioneel uit en de klantervaringen stemden ons positief, dus een afspraak met Thierry was snel gemaakt. Het was een zeer plezierige kennismaking en we hadden vertrouwen in Thierry en zijn team om dit tot een succesvol einde te brengen. De door ons aangeleverde foto’s en tekst werden op professionele wijze verwerkt tot een mooie presentatie op diverse sites en leverden vele reacties en bezichtigingen op.
Thierry communiceert op een ontwapenende, eerlijke manier met zijn klanten en de aspirant-kopers, zodat er nooit onduidelijkheden ontstaan. Het hele traject heeft hij ons goed op de hoogte gehouden en wij waren onder de indruk van zijn enorme inzet en betrokkenheid. Het resultaat was dat ons huis verkocht werd en ook de afwikkeling van dit proces werd zorgvuldig gedaan. Thierry stond altijd klaar met adviezen, zowel voor ons als voor de kopers. Alles werd accuraat en snel geregeld; dat heeft ons behoed voor een hoop denkwerk, administratie en zorgen. Daar zijn we Thierry en zijn team enorm dankbaar voor.
We bevelen dan ook van harte France Pro Consult aan, want wat ze beloven doen ze ook. Chapeau!!

Lees meer

2019 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Na enkele teleurstellende ervaringen met een Franse makelaar, besloten we in februari 2018 contact te zoeken met Thierry Biguet, met het doel ons Franse huis, gelegen op de grens van de Dordogne en de Gironde, te koop te zetten via zijn bedrijf France Pro Consult.
De eerste prettige ontmoeting met Thierry en zijn team leidde er toe dat ons Franse huis in mei 2018 via France Pro Consult op diverse sites in o.a. Nederland, België en uiteraard Frankrijk kon worden aangeboden, nadat we op aanraden van Thierry en m.b.v. zijn goede tips, een foto-en videorapportage hadden gemaakt van ons huis.
In augustus werden we het met potentiële kopers eens over de verkoopprijs, waarbij Thierry vanaf zijn vakantieadres in Engeland! ons terzijde stond.
Voordat echter het definitieve koopcontract getekend kon worden, waren we vele maanden verder omdat de kopers veel extra zaken ( die niet altijd betrekking hadden op de koop zelf ) in het definitieve koopcontract geregeld wilden zien, hetgeen de zaak zeer compliceerde.
Het hele proces werd door Thierry met zijn grote kennis van de diverse procedures, met zeer veel geduld, tact en kundigheid tot een goed einde gebracht. En zo kon eindelijk begin januari 2019 dankzij Thierry en zijn team de overdracht van ons huis aan de nieuwe eigenaren plaatsvinden.

Lees meer

2019 – Promotie en begeleiding bij verkoop 

France Pro Consult was er bij toen wij in 2000 aan het begin stonden van ons Franse avontuur.  Met enthousiasme, betrokkenheid en deskundigheid hielp Thierry Biquet ons door de Franse papierwinkel. Niet alleen de ondersteuning bij het passeren van de stukken bij de notaris, maar ook een eerste contact met een lokale aannemer werd door hem verzorgd. Tot zelfs de schoorsteenveger aan toe, waarvan we nu nog steeds weten dat dat in het Frans een ramoneur is.
In 2018 wilden we na 18 jaar onze prachtige plek in Frankrijk omwisselen voor iets vergelijkbaars in Nederland. We hebben weer contact gemaakt met France Pro Consult en waren blij verrast dat Thierry opnieuw bereid was ons te begeleiden, maar nu met de verkoop.  Voor ons was het een fijne geruststelling dat we in vertrouwde handen waren. En met net zo veel betrokkenheid, enthousiasme en deskundigheid werd de verkoop binnen enkele maanden succesvol afgesloten.  Door de kennis en ervaring van Thierry met de internationale belangstelling voor het Franse onroerend goed werd de presentatie van ons huis breed ingezet op het internet. Dat heeft er toe geleid dat we belangstelling hadden van zowel lokaal de Franse, maar ook de Belgische en Nederlandse markt. We hadden vooraf niet kunnen bedenken dat de verkoop zo snel en naar zoveel tevredenheid zou verlopen.

Lees meer

2019 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Tussen 2014 en 2018 heeft de heer Biguet onze familie bijgestaan in de verkoop van het huis in Frankrijk. Een lastig en langdurig dossier, dat mede door de volhardendheid   en inzet van France Pro Consult en de heer Biguet tot een goed einde is gebracht.
Als je de Franse taal en regelgeving onvoldoende machtig bent, is hulp onontbeerlijk. De heer Biguet heeft veel kennis van de Franse markt en soms complexe lokale wet- en regelgeving. Zijn hulp en uitleg bij de vele procedures en documenten was zeer waardevol en effectief.
Wij hebben het geduld, zijn bereidheid tot het beantwoorden van al onze vragen en de flexibiliteit van de heer Biguet erg gewaardeerd. Wij voelden dat het uiteindelijk goed zou komen, daarin heeft hij een heel belangrijke rol gespeeld.

Lees meer

2018 – Promotie en begeleiding bij verkoop 

Op aanraden van vrienden hebben wij afgelopen zomer ons Franse vakantiehuis via France  Pro Consult  te koop aangeboden. Het huis is inmiddels verkocht en we hebben ervaren wat daar allemaal bij komt kijken. Het was zo ingewikkeld, dat we kunnen stellen dat we het zonder de hulp van Thierry gewoon niet gered hadden. Hij vertelde ons precies wat er allemaal gedaan moest worden (en dat is heel veel), was altijd bereikbaar voor vragen, regelde de afspraken voor de verplichte keuringen en onderhield het contact zowel met de notaris als met onze kopers.
Dank je wel Thierry, je hebt ons prima geholpen en ons veel stress en ergernis bespaard.

Lees meer

2018 – Promotie en begeleiding bij verkoop 

Na 22 jaar van ons huis in de Cantal te hebben genoten van de stilte, rust en de natuur hebben wij besloten om het huis te verkopen. De reden van verkoop is toch het ouder worden en de afstand van ruim 1000 km  wat op een gegeven moment toch wel erg veel wordt.
Dan komt de vraag hoe gaat dat in Frankrijk, wij waren er al snel achter dat het toch wel behoorlijk afwijkt van de verkoop van een huis in Nederland. En dan ook nog de Franse taal die je dan goed moet spreken in verband met allerlei wetten en regels waar je aan moet voldoen. Een paar jaar waren we al geabonneerd op ‘A LA UNE’ van FRANCE PRO CONSULT waar veel positieve berichten in staan over Thierry  Biguet  en zijn team.
Wij hebben een afspraak gemaakt voor een inleidend gesprek in Loenen. Waar wij heel hartelijk zijn ontvangen, hier werd ons uitgelegd wat France Pro Consult voor je kan doen, wat ook heel prettig is dat er een vaste prijs voor de werkzaamheden is, zodat er nadien geen verrassingen zijn wat betreft de kosten. De door ons aangeleverde foto’s en plattegrond van het huis zijn op de website geplaatst van France Pro Consult.
Thierry heeft voor ons alle formaliteiten geregeld o.a een controle van de septic tank een totale controle van de instalatie’s in en buiten huis enz, enz. wat voor ons een  drama zou zijn geworden als we het zelf uit hadden moeten vinden. Van voorlopige koopakte tot betalingen zijn door France Pro Consult geregeld.
Wij willen Thierry en zijn team dan ook bedanken voor de goede afwikkeling, we zullen je  zeker aanbevelen.
Thierry Merci

Lees meer

2018 – Promotie en begeleiding bij verkoop

In 2005 hebben mijn zus en ik het huis van onze vader in de Dordogne geërfd. Wij hebben het huis flink opgeknapt en er een zwembad bij laten maken. Vervolgens hebben we het huis elk jaar van mei t/m september verhuurd. De huurders waren altijd erg enthousiast en dol op de fantastische rustige mooie plek. Dit ging natuurlijk niet zonder de goede zorg van lokale mensen die de huurders ontvingen en er gewoon altijd waren bij calamiteiten.
Na 13 jaar besloten wij om ermee te stoppen omdat we het tijd vonden voor andere dingen en een ander soort vakanties. We hebben het huis te koop gezet bij France Pro Consult. Een fransman in Nederland die je kan helpen met alle verplichtingen, regeltjes en natuurlijk het belangrijkst: de taal. Dit bleek al gauw een goede keus te zijn geweest omdat we te doen hadden met kopers die graag op de stoel van de notaris wilden gaan zitten.
Thierry heeft dit alles, samen met de notaris, met veel geduld en zakelijkheid vakkundig opgepakt en ons gedurende het traject van een half jaar er voor behoed om ons geduld te verliezen en met deze kopers te stoppen.
Uiteindelijk is het huis overgedragen en is het gelukkig allemaal goed gegaan dankzij France Pro Consult.
Thierry en team……bedankt!!!

Lees meer

2018 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Na ruim 11 jaar een schitterend huis in Frankrijk gehad te hebben, hebben we besloten om ons paradijs te verkopen. We hebben toen contact gezocht met France   Pro Consult en een afspraak gemaakt Thierry Biguet. Deze eerste ontmoeting verliep bijzonder plezierig en hebben toen besloten om verder met Thierry het verkoop traject in te gaan.
Na het aanleveren van diverse foto’s en een basistekst heeft Thierry daar een zeer kundig verhaal van gemaakt en geplaatst op diverse sites waaronder ook zijn eigen site. De prijs hebben we bepaald in overleg met een Franse makelaar.
Na enkele maanden bleek er een familie interesse te hebben en na een eerste bezichtiging zijn we na een onderhandelingstraject tot een prijs overeenkomst gekomen. Thierry heeft toen de hele afwikkeling gedaan tot de overdracht bij de notaris.
Wij zijn blij dat wij met Thierry in contact gekomen zijn want het was voor ons anders een moeizaam traject geworden. Thierry, nogmaals bedankt voor jouw deskundige advies en begeleiding. Wij wensen jou verder veel succes.

Lees meer

2018 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Een aantal jaren geleden hebben wij problemen gehad met de aankoop van de schuur naast ons Franse huis, wij kwamen er niet uit met de verkopende partij, vrienden van ons hebben Thierry Biguet aanbevolen. Thierry heeft met veel kennis en diplomatie er voor gezorgd dat de verkoop van de schuur toch rond kwam. Nu jaren later wilden wij ons Franse huis en schuur verkopen, wij hebben Thierry wederom gevraagd dit voor ons te verzorgen. Thierry is aan de slag gegaan, en nadat ons huis en schuur op de website bekend was, kwamen er snel geïnteresseerde kopers. Binnen het jaar is ons huis en schuur verkocht aan een zeer enthousiast Frans echtpaar. Thierry heeft een zeer professionele  aanpak, weet de wegen in Nederland en Frankrijk zeer goed te bewandelen en heeft ons erg goed geholpen. Bedankt Thierry en het team van France Pro Consult

Lees meer

2018 – Promotie en begeleiding bij verkoop

«Partir est mourir un peu»
Ruim 21 jaar hebben wij in Frankrijk gewoond. We woonden in Deuxnouds-aux-Bois, een klein dorp in het “Parque Regional de Lorraine”. Een heuvelachtig gebied met graanvelden, bossen, wijngaarden fruitbomen en de beroemde mirabellen boomgaarden. Er zijn voortreffelijke wandelgelegenheden. Een gebied dat door veel Nederlanders ongezien voorbijgegaan wordt op weg naar het zuiden van Frankrijk, maar dat steeds meer belangstelling trekt, ook van Nederlanders. We vertoefden er vaak, vooral ’s zomers maar ook in de rest van het jaar.
Reden van verkoop
Hoewel de afstand van Vlaardingen tot Deuxnouds niet groot is, 430 km, werd het heen weer reizen van uit Nederland naar ons Franse huis gezien onze leeftijd toch bezwaarlijk. Wij vroegen ons af wat te doen? Ons definitief vestigen in Frankrijk of ons tweede huis verkopen. De keuze is gevallen op verkopen, een emotionele beslissing.
Hulp vragen of zelf alles doen
We hebben Thierry Biguet thuis bezocht op zijn kantoor in Loenen en hem gevraagd ons te helpen. Thierry is een geboren Fransman en kan uiteraard goed in de Franse taal communiceren. Thierry is vertrouwd met de regelgeving voor koop en verkoop van een huis in Frankrijk. Dat is zijn specialiteit. Het betreft zaken zoals de rol van een Franse notaris bij het opstellen van een voorlopig en definitief koopcontract met de benodigde bedenktijd voor de koper en de verplichte technische keuring van het huis. Daaronder vallen de kwaliteit van de elektriciteitsvoorziening, de aanwezigheid van loodhoudende verf en asbest en hoe het energieverbruik gewaardeerd moet worden.  Ook de staat van de rioolwaterzuivering (vetvangput en septic-tank) speelt een belangrijke rol, zeker op het platteland. Specialistische kennis is nodig van de verschillende soorten belasting die bij de verkoop van een tweede huis voor niet ingezetenen van Frankrijk van toepassing zijn.
À Vendre
In samenspraak met Thierry hebben wij ervoor gekozen dat ons huis te koop is gezet, niet met een groot bord op de deur, maar in de vorm van websites in de Nederlandse (Vlaamse) en Franse taal.  Op deze websites is een uitgebreide fotosessie van ons huis geplaatst, samen met een plattegrond en een korte omschrijving. Onze Franse buurman was zo vriendelijk om met zijn drone prachtige luchtfoto’s te maken die een goed beeld gaven van de ligging van ons huis en tuin in het dorp. In korte tijd hebben we veel reacties gekregen van Nederlanders, maar vooral ook van Vlaamse en Waalse inwoners uit België.
De gevraagde verkoopprijs
Niet onbelangrijk en een valkuil voor Nederlanders die gewend zijn aan steeds maar stijgende huizenprijzen. Thierry Biguet heeft ons bezworen om een voor Franse begrippen redelijke prijs te vragen, omdat wij bij een te hoge vraagprijs heel lang of vergeefs op een koper zouden moeten wachten. Wel heeft Thierry ervoor gezorgd dat ons huis samen met de inboedel is verkocht. Dit vergt een aparte regeling via de notaris. Er is een inboedelbeschrijving voor nodig die door de notaris op waarde geschat wordt en door de Franse belastingdienst goedgekeurd moet worden.
De koper
De ironie van dit verhaal is dat wij een koper hebben gevonden uit een naburig dorp die had gehoord dat wij ons huis wilden verkopen. Dus ook mondreclame kan een oplossing zijn. Wij hebben ons huis binnen een jaar verkocht tegen een redelijke prijs, zeker als we daarbij denken aan de goede tijd die wij in Frankrijk hebben doorgebracht. Vooral zijn wij Thierry erkentelijk voor de wijze waarop hij ons goed geholpen heeft bij de verkoop van ons huis.
Wij zullen onze Franse vrienden missen en ook de Franse bakker die met zijn brood langs de deur kwam. Daar kan geen enkele Nederlandse warme bakker tegenop.”

Lees meer

2018 – Promotie en begeleiding bij verkoop

Graag beveel ik Thierry Biguet/ France Pro Consult aan bij de verkoop van het Franse onroerend goed. Vanaf het moment dat de foto’s van mijn fermette op de diverse sites werden gezet werden er reacties van geïnteresseerden aan mij doorgegeven die ook tot bezoeken leidden, met de verkoop van de fermette en de afzonderlijke inventaris tot gevolg.  Dit in tegen-stelling tot de Franse makelaars!
De gehele begeleiding was ter zake vakkundig en zeer prettig.

Lees meer